Premierul Ludovic Orban a declarat luni că există o companie care ar putea într-un termen rezonabil să introducă în fabricație Favipiravir.

"Decizia politică există și în privința Remdesivir și în privința Favipiravir. Problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricație și mai ales să existe îndeplinite condițiile legale pentru a putea produce și vinde pe piață aceste medicamente. Am discutat cu domnul ministru al sănătății ... Este vorba de existența unor companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricație. De exemplu, știu sigur că există o companie care ar putea într-un termen rezonabil să introducă în fabricație Favipiravir", a afirmat Ludovic Orban, răspunzând unei întrebări.

Ungaria a început să producă medicamentul antiviral Remdesivir, folosit pentru tratarea COVID-19, compania farmaceutică ungară Richter producând până în prezent, în etapa inițială, doze suficiente pentru circa 250 de pacienți, a anunțat vineri ministrul ungar al inovației și tehnologiei, Jozsef Bodis, potrivit MTI.