Premierul Ludovic Orban a făcut miercuri o serie de declarații, după un număr record de cazuri noi de îmbolnăvire. El a avertizat că virusul nu iartă pe nimeni, nici măcar pe cei care nu cred în el.

Cauza principală a numărului mare de cazuri este nerespectarea regulilor de protecție sanitară, a declarat premierul Ludovic Orban, apreciind că România e într-un moment de cumpănă.

El a subliniat că Parlamentul va înțelege situația și va adopta legea privind carantina și izolarea, ”lucruri fundamentale de care avem nevoie pentru a rămâne eficienți”.

Pe de altă parte, Orban a precizat că doar guvernul și autoritățile singure nu pot asigura revenirea la normalitate: ”Avem nevoie de implicarea tuturor instituțiilor și de un comportament responsabil, de o implicare serioasă a tuturor companiilor. Acestea sunt responsabile de respectarea regulilor de protecție sanitară. Avem nevoie ca fiecare cetățean să fie alături de noi în acestă bătălie care pune în pericol societatea românească”.

Premierul a afirmat că Guvernul nu vrea să reinstituie nicio restricție, nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze economia, deja lovită de epidemie.

Ludovic Orban le-a mai transmis românilor că ”virusul nu iartă pe nimeni, nici pe cei care nu cred în existența lui”: ”Dacă cineva ignoră regulile, când se îmbolnăvește îi pune în pericol și pe cei dragi”.