Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții instituțiilor publice de control al aplicării măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Discuțiile au vizat stabilirea unui plan amănunțit de asigurare a respectării măsurilor impuse pe durata stării de alertă, completarea și emiterea ordinelor comune de către ministerele care au rol în gestionarea crizei COVID, pentru limitarea riscului de răspândire a virusului.

”În stare de alertă va trebui să mobilizăm toate echipele de control care au atribuții în domeniu. Ministerele vor publica ordinele comune care stabilesc regulile de protecție sanitară, de securitate a muncii, de asigurare a sănătății în mijloacele de transport public, la locul de muncă, în spații comerciale sau alte spații închise. Misiunea pe care o avem de îndeplinit în perioada următoare este mai complexă și va trebui să fim pe teren pentru a ajuta la respectarea măsurilor pe perioada stării de alertă.”, a declarat Orban, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Executivului.

Premierul a cerut o implicare susținută din partea instituțiilor de control, care să urmărească respectarea regulilor de către populație și companii, cu asigurarea timpilor de informare și conformare.