Premierul Ludovic Orban a afirmat luni că miercuri va convoca miniștrii și instituțiile cu atribuții de control pentru a se realiza o analiză a planului de măsuri, astfel încât să se asigure respectarea regulilor.

"Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile statului care au atribuții de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, cu Poliție și Jandarmerie, până la Ministerul Sănătății cu direcțiile de sănătate publică, Autoritatea Națională de Protecție a Consumatorilor, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. Într-adevăr, s-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Și pe plaje, dacă la început așezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmășie și aproape nu s-a mai respectat nicio regulă. Înțeleg că este aglomerație, dar și pe terase trebuie respectate regulile de distanțare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă și în alte locuri”, a declarat Orban, după ce a participat la Adunarea membrilor Coaliției pentru Dezvoltarea României, potrivit Agerpres.

Premierul a mai spus că e nevoie de o ”mobilizare maximă și prezență în teren a tuturor instituțiilor cu atribuții de control, cu obiectivul de respectare a regulilor și de a-i determina pe cei care desfășoară activitățile, fie pe cetățeni să respecte regulile", adăugând că e îngrijorat de imaginile apărute în spațiul public în care oamenii nu mai respectă distanțarea la terase.