Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat vineri, la finalul ședinței Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea COVID-19, că opiniile sunt rezervate în privința redeschiderii restaurantelor și cafenelelor.

Potrivit premierului, s-a discutat în cadrul ședinței ca după 15 mai termoscannerele din aeroporturi să fie folosite și la venirea, și la plecarea din țară, fiind posibil ca măsura să fie adoptată la nivel european. Potrivit acestuia, o persoană cu simptome de COVID-19 nu va avea voie să se îmbarce.

Referitor la redeschiderea parcurilor, hotelurilor sau a saloanelor de înfrumusețare, premierul a declarat că s-a discutat, dar "încă nu s-a făcut o analiză".

"Parcurile fac parte din locurile publice care, dacă se respectă anumite reguli, pot fi deschise mai repede. În ceea ce privește hotelurile, va trebui stabilit un set de reguli și nu va exista o restricție", a explicat Ludovic Orban.

Legat de restaurante și cafenele, opiniile sunt rezervate, spune Orban, deoarece "riscul epidemiologic este mai mare pentru că nu poți să poți mască".