Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția că există infrctori cibernetici care pretind că sunt din partea Organizației, prin trimiterea de e-mailuri și mesaje WhatsApp frauduloase.

"Hackerii și escrocii cibernetici vor să câștige de pe urma pandemiei cauzată de COVID-19 prin trimiterea de e-mailuri și mesaje WhatsApp frauduloase, încercând să vă convingă să intrați pe site-uri rău intenționate sau să deschideți attachmenturi periculoase. Astfel de acțiuni pot dezvălui numele tău de utilizator și parola, care pot fi folosite pentru a fura bani sau informații private", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a OMS.

OMS recomanda ca, dacă sunteți contactat de o persoană sau de o organizație care pare a fi OMS/WHO, să verificați întotdeauna autenticitatea identității acestora înainte de a răspunde.

OMS transmite că nu cere niciodată numele tău de utilizator sau parola pentru a accesa informații securizate, nu trimite niciodată e-mail cu attachmenturi pe care nu le-ai solicitat, nu îți cere niciodată să accesezi alte linkuri decât cele de pe site-ul www.who.int, nu solicită bani pentru a aplica la un job sau pentru a te înregistra la o conferință și nu organizează loterii și nu oferă premii, certificate sau finanțare prin e-mail.