Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că în prezent România se află în stare de alertă epidemiologică în contextul creșterii numărului de infecții respiratorii și a cazurilor de gripă confirmate clinic.
Țările Uniunii Europene sunt "puternic încurajate" să ceară teste Covid pasagerilor care vin din China, au decis experți europeni în cadrul unei reuniuni extraordinare desfășurată miercuri.
Date nesigure, estimări fragmentate și îndoieli cu privire la apariția unor noi variante: China se confruntă în prezent cu cel mai puternic val de Covid din lume, după ridicarea restricțiilor, provocând îngrijorare în multe țări.
Acesta este poate cel mai puțin potrivit moment pentru a pune capăt restricțiilor anti-Covid în China, țara care se confruntă în prezent cu una dintre cele mai dificile și dramatice faze ale pandemiei.
Din 8 ianuarie 2023, persoanele care sosesc în China din străinătate nu vor mai fi nevoite să stea în carantină. Pentru a putea intra în țară va fi suficient rezultatul negativ al unui test efectuat cu mai puțin de 48 de ore înainte.
Banca Mondială revizuiește în scădere previziunile sale de creștere pentru China în acest an și în 2023, din cauza unor "riscuri importante" legate în principal de Covid-19 și o criză fără precdent a imobiliarului.
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a refuzat pentru a doua oară invitația de a se prezenta în fața Parlamentului European pentru o audiere privind negocierile purtate cu Comisia Europeană referitoare la furnizarea de vaccinuri anti-Covid.
După Omicron, care a înlocuit Delta, o nouă variantă a COVID-19 ar putea predomina. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat însă împotriva vigilenței reduse, care ar putea favoriza apariția unei noi variante.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.