O asistentă medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați povestește pe Facebook că vecinii i-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului și că a fost dată afară din magazin pentru că tratează pacienți cu COVID-19. Poliția a deschis dosar penal

Mihaela Moga Pal este asistentă medicală la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați și povestește pe Facebook care este reacția vecinilor din blocul în care locuiește de peste 20 de ani, scrie Hotnews.

„Fetelor este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase Galați. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani... Mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului... Mi-au trimis poliția acasă... M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase.!!!! Ce să înțeleg.... E discriminare????”, a scris femeia.

Mesajul a fost distribuit pe Facebook de peste 4.300 de ori și a strâns peste 350 de comentarii.

Ulterior, Poliția din Galați a anunțat că a deschis dosar penal pe numele patronului magazinului care a alungat-o pe asistenta medicală.

Potrivit inspectoratului județean de poliție, femeia a fost reclamată la Poliție, pe 27 martie, de patronul magazinului, care a susținut că aceasta se află în izolare la domiciliu, dar nu respectă condițiile legale și iese din casă, scrie Agerpres.

Polițiștii sosiți la fața locului au aflat că femeia nu se află în izolare, ci doar a ales să locuiască temporar, singură, într-un apartament pe care îl deține, pentru a-și proteja familia de o eventuală contaminare, dacă s-ar îmbolnăvi. Patronul magazinului însă nu s-a liniștit, iar miercuri ar fi dat-o afară din magazin. Femeia a sunat la Secția 2 Poliție și a reclamat cazul.

„Ca urmare a sesizării femeii, IJP Galați face verificări cu privire la refuzul nejustificat al vânzării mărfurilor sau al prestării de servicii, fapt prevăzut drept contravenție la art. 1 al Legii 12/1990 și care se pedepsește cu amendă cuprinsă între 2.000 și 20.000 de lei”, au declarat reprezentanții IPJ Galați.

Ulterior, asistenta medicală a fost întâmpinată în stradă de militari, cu flori și aplauze.

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela! Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că... vii acasă la finalul turei”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Ministerul Apărării.

„Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionul 284 Tancuri/ Brigada 282 Blindată "Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe”, transmite ministerul.

DISCLAIMER

Prin MINDSET, EURACTIV.ro monitorizează cu prioritate informațiile de interes public cu potențial discriminatoriu, discurs al urii, cultivarea sentimentelor de panică și altele care încalcă tratamentul egal. asupra știrilor și altor articole de actualitate vom reveni cu o abordare în profunzime prin interviuri cu experți, analize sau alte materiale informative dezvoltate.

Vezi și alte articole din rubrica recent lansară MINDSET, parte a unui proiect coordonat de EURACTIV.com, susținut de Uniunea Europeană prin Programul "Rights, Equality and Citizenship" (2012-2020)

Cum gestionezi frica, furia, prejudecățile în criza coronavirus. Sfatul psihologului

Mai mult pe EurActiv »