Românii de pretutindeni, aflați în dificultate din cauza crizei provocate de pandemia cu COVID-19,vor avea la dispoziție oplatformă online,prin care să ceară sprijin din partea autorităților, ONG-urilor sau grupurilor de acțiune formate peste hotare.

Platforma Diaspora Hub este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și asociația neguvernamentală Code4Romania, care a lucrat pro-bono la acest proiect.

Asociațiile de români din străinătate, bisericile românești și grupurile de acțiune care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații să se înscrie pe platformă, completând un chestionar. 

Platforma va fi operațională în curând, dar asociațiile, bisericile și grupurile de acțiune care doresc să ajute pot completa formularul încă de pe acum.

Prin intermediul acestei platforme, românii aflați în dificultate vor putea fi ghidați ușor către grupurile care le pot oferi sprijin, fie că e vorba despre livrarea unor cumpărături, sprijin cu traduceri, informații utile sau alte forme de asistență necesară în această perioadă.