În județul Prahova se vor deschide de mâine toate restaurantele și cafenelele, deși în mai multe localități rata de infectare este mai mare de 1,5/1000 de locuitori. Hotărărea de Guvern prevede altceva.

Activitățile în interior vor fi reluate și în localitățile unde sunt cazuri numeroase de infectare, deoarece nu există o răspândire comunitară a virusului, relatează Mediafax.

”Chiar dacă sunt unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, depășește rata de infectare de 1,5/1000 de locuitori, cum este și cazul orașelor Breaza, Urlați, Băicoi, aici nu a fost identificată o răspândire comunitară, ci cazurile sunt în focare (comunități închise) și nici nu a fost constatat un trend crescător în ultimele două săptămâni”, scrie pe site-ul Prefecturii județului Prahova.

Toate localitățile care depășesc rata de infectare de 1,5/1000 de locuitori vor fi monitorizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, iar inspectorii vor prezenta săptămânal analizele lor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în vederea stabilirii unor măsuri impuse de contextul respectiv.

Întrebat de acest anunț, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Parlament că, după o evaluare săptămânală, restaurantele se vor închide în localitățile unde indicele de răspândire a virusului SARS-CoV-2 va fi mai mare de 1,5 - adică incidența cumulată în 14 zile este de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori -, decizia urmând să fie luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, așa cum prevede HG adoptat luni de Guvern.