Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a anunțat marți că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a cărui gravitate nu a încetat să o minimalizeze de la începutul pandemiei, dar care s-a soldat deja cu circa 65.000 de morți în țara sa.

„Toată lumea știa că va ajunge la o parte considerabilă a populației mai devreme sau mai târziu. Pentru mine a fost pozitiv”, a spus Bolsonaro într-o declarație televizată, referindu-se la testul COVID-19 pe care l-a făcut luni, scrie HotNews.

Potrivit CNN, biroul de presă al lui Bolsonaro a precizat marți că președintele a fost tratat cu hidroxiclorochină și azitromicină în timp ce aștepta rezultatul celui de-al patrulea test pentru COVID-19 pe care l-a făcut în ultimele patru luni.

După Statele Unite, Brazilia este țara cea mai afectată din lume de pandemie, cu 1,6 milioane de cazuri de COVID-19, care au dus la circa 65.500 de decese până în prezent.

Un rol important în această evoluție a avut-o scepticismul președintelui, care a minimalizat boala încă de la începutul pandemiei și a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând în același timp măsurile de izolare introduse în mai multe state.

Chiar luni, când deja acuza simptome precum febră, Bolsonaro a făcut uz de dreptul său de veto la două articole de lege privind utilizarea măștilor în locurile publice cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei în Brazilia.