Primăria Cluj-Napoca și primăria Alba Iulia au anunțat că au suspendat oficierea căsătoriilor din cauza pandemiei de coronavirus, iar decizia se aplică pe toată perioada stării de urgență.

"În conformitate cu circulara nr. 3220473/27.03.2020 emisă deMinisterul Afacerilor Interne, Direcția de Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, începând cu data de luni, 13 aprilie2020, se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficiereacăsătoriilor în municipiul Cluj-Napoca. Măsura a fost luată în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului– Covid-19, pe întreaga perioadă de a stării de urgență", se arată într-un anunț al Primăriai Cluj-Napoca.

De asemenea, Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Alba Iulia a luat și ea decizia de a suspenda căsătoriile.

"În contextul pandemiei generate de virusul COVID-19 în România, având în vedere instituirea stării de urgență pe teritoriul României, în scopul asigurării protecției beneficiarilor și a securității și sănătății tuturor angajaților, precum și în scopul limitării contactului ofițerului de stare civilă competent cu persoanele îndreptățite, să solicite înregistrarea actelor și faptelor de stare civilă, se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Alba Iulia, pe perioada stării de urgență", a anunțat și municipalitatea din Alba Iulia.