Sindicaliști din sănătate au protestat miercuri, la sediul Guvernului, solicitând, printre altele, acordarea sporurilor legale pentru toți cei care lucrează cu pacienți bolnavi de COVID 19 sau suspecți, precum și reducerea programului de lucru.

Îmbrăcați în echipamentul de protecție specific celor care intră în contact cu pacienți diagnosticați cu COVID-19, mai mulți sindicaliști  din sănătate s-au aflat miercuri la Palatul Victoria, pentru a depune un memoriu adresat prim-ministrului Ludovic Orban, relatează News.ro.

În afară de reluarea dialogului social, ei au cerut acordarea sporurilor legale pentru toți cei care lucrează cu pacienți bolnavi de COVID 19 sau suspecți, precum și reducerea programului de lucru adaptat la nevoile de recuperare a personalului care lucrează purtând echipament de protecție.

O delegație a protestatarilor a fost primită de premier.

”Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi o scurtă întrevedere cu reprezentanții Sindicatului Sanitas în cadrul căreia au fost abordate câteva dintre punctele de vedere enunțate de sindicaliști în memoriul depus la Cabinetul premierului. În cursul zilelor următoare, prim-ministrul împreună cu ministrul Sănătății vor continua discuțiile cu reprezentanții Sindicatului Sanitas pentru soluționarea problemelor semnalate de cadrele medicale”, a anunțat Executivul după întâlnire.