PSD vrea o stare de alertă de doar 15 zile și cere Guvernului să permită slujbele religioase în interior și redeschiderea teatrelor.

Social democrații au decis luni, în ședința Comitetului Executiv, că vor vota prelungirea stării de alertă, dar pe o perioadă de 15 zile și nu de 30 de zile cum dorește Guvernul.

Totodată, PSD vrea să fie deschise restaurantele din interiorul hotelurilor, bisericile și teatrele.

După ședință, liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, s-a întrebat de ce în spații închise se poate juca păcănele, dar nu s-ar putea merge la biserică sau la teatru.

"Așteptăm să vedem cum este propunerea Guvernului și cum arată acest HG de propunere. Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de către PSD. Exclus să votăm în continuare achiziții directe și multe alte aberații care au fost în aceste trei luni de zile și care nu au ajutat pe nimeni, decât pe unii să se îmbogățească. (...) Ne-am dori o stare intermediară și împreună cu colegii am decis: nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Acesta este votul nostru. Să vedem dacă se va creiona o majoritate în Parlament, astfel încât aceasta să fie abordarea", a declarat Ciolacu.

”Vom aduce niște modificări (la Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă - n.r.). Tot ce ține de sănătatea românilor o să votăm. În rest, exclus. Propunerea colegilor a fost pentru 15 zile de prelungire a stării de alertă, dar să vedem, după CExN. Eu, personal, înclin către 15 zile”, a afirmat Ciolacu înainte de CEx.

Gabriela Firea anunțase sâmbătă că teatrele din București se vor redeschide de astăzi, dar Grupul pentru comunicare strategică a infomat-o că decizia nu-i aparține, astfel că primarul general al Capitalei a bătut în retragere.

Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă

Mai mult pe EurActiv »