În timpul unei percheziții la domiciliul a doi antrenori personali care conduceau o sală de sport din Napoli au fost găsite substanțe dopante, printre care au fost identificate și numeroase doze de medicamente anabolizante și androgene.

Acestea sunt utilizate în competițiile de culturism și incluse pe lista medicamentelor interzise întocmită de Agenția Mondială Antidoping (WADA), fiind extrem de periculoase pentru sănătate, relatează Rai News.

De altfel, aceste substanțe, contribuind la accelerarea hipertrofiei musculare, modifică procesele hormonale normale ale utilizatorilor, favorizând apariția unor reacții adverse grave.

Medicamentele dopante care au fost confiscate de militarii Comandamentului Provincial al Gărzii de Finanță din Napoli, aparțineau unor italieni cu domiciliul între Casoria și Afragola, care nu aveau nicio autorizație de comercializare în Italia a produselor conținând substanțe nocive sănătății.

Operațiunile au fost conduse de carabinierii Grupului Frattamaggiore care, în urma unei activități de info-investigație, au interceptat două colete venite din Europa de Est și aflate în tranzit, în interiorul cărora se aflau medicamentele ilegale. După identificarea destinatarilor mărfii, doi antrenori personali care conduceau o sală de sport, a fost efectuată o percheziție domiciliară care a permis găsirea și confiscarea a 90.515 produse ambalate.

Odată introdusă pe piața neagră, cantitatea confiscată ar fi adus venituri ilicite de aproximativ un milion de euro.

Pentru medicamente precum GH ''Growth Hormone", prezente printre substanțele interzise supuse sechestrului, culturiștii sunt dispuși să cheltuiască până la 500 de euro pentru un singur pachet, doar pentru a obține rezultate vizibile în timpul competițiilor și evenimentelor sportive.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA