Președintele Klaus Iohannis a salutat decizia prin care Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice (ECCC) să aibă sediul la București.

"Doresc să salut decizia luată de statele membre ale Uniunii Europene cu privire la localizarea la București a viitorului Centru european de competențe în domeniul securității cibernetice, prima agenție europeană pe care România o găzduiește. Acest rezultat reprezintă un veritabil succes, urmare a unor demersuri diplomatice foarte intense, precum și o oportunitate deosebită pentru țara noastră de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre, prin stimularea cercetării și inovării în acest domeniu", a afirmat Iohannis, înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

+++

Bucureștiul a fost votat orașul care va găzdui noul European Cybersecurity Industrial, Technology and Research Competence Center - ECCC (Centrul European de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice). 

Decizia luată prin vot, în COREPER (Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană), pe 9 decembrie a luat în considerare candidaturile a șapte orașe din tot atâtea state membre: Bruxelles, Munchen, León, Vilnius, Luxemburg, Varșovia și București.