Toate școlile din Ilfov se vor închide începând de luni, a stabilit DSP Ilfov, dar prefectul nu a fost de acord. În acest județ e cea mai mare incidență din țară - 15,49 cazuri la mia de locuitori. Și Bucureștiul a depășit 15 cazuri la mie.

DSP Ilfov a recomandat închiderea școlilor, după ce incidența în Ilfov a ajuns la 15,49 cazuri la mia de locuitori, în unele localități fiind chiar mai mare de 20 la mie.

Școlile vor fi închise începând de luni, 19 octombrie, timp de două săptămâni.

Grădinițele și creșele vor rămâne deschise.

”Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată în online la nivelul unui județ. Decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învățământ. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU. DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din Ilfov”, a reacționat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Prefectul județului a stabilit că decizia DSP e ilegală, astfel că școlile nu se vor închide.

Și în București rata de infectare a trecut miercuri de 15 la mia de locuitori (15,1).

Cea mai mare incidență se înregistrează în Sectorul 1 - 17,29 la mia de locuitori, iar cea mai mică în Sectorul 3 - 12,54 la mia de locuitori.