Ministerul agriculturii a modificat Ordinul privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ în condiții de siguranță și de limitare a efectelor pandemiei, eliminând mai multe restricții.

Adrian Oros a declarat joi, într-o conferință de presă, că din Ordin s-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării. Totodată, administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit.

Din obligațiile pescarilor recreativi s-au scos articolele care se refereau la evitarea socializării cu alți pescari și purtarea măștilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit, a mai anunțat ministrul agriculturii.

De asemenea, s-a eliminat păstrarea distanței de minim 1,5 metri între pescarii recreativi și evitarea oricărei forme de socializare cu alți pescari recreativi, participanți în aceeași zonă de pescuit.

"Aceasta este forma care a plecat azi-dimineață spre Ministerul Sănătății, unde sper ca cei de acolo să avizeze modificările pe care noi le-am făcut la acest ordin privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ", a precizat Adrian Oros, adăugând că au fost scoase punctele e, f și i din articolul I al Ordinului care se referă la interzicerea consumului de alcool și al grătarelor, la prezența vizitatorilor și la folosirea unui termometru non-contact la intrarea în spațiul amenajat.

Conform ordinului inițial publicat în Monitorul Oficial în data de 2 iunie, pescarii erau obligați să păstreze o distanță de 10 metri între ei, nu aveau voie să socializeze, să facă grătar sau să consume băuturi alcoolice.