Președintele klaus Iohannis a declarat vineri că toate restricțiile care sunt acum în vigoare vor fi menținute și de Crăciun, și de Anul Nou.

”Aceste restricții nu sunt facultative. Aceste restricții sunt obligatorii! Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricții pentru un motiv simplu: ca să nu ajungă el, sau copilul lui, sau părintele lui în spital. Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de interne pentru cei care nu înțeleg vorba bună – vor avea surpriza neplăcută să fie amendați. Restricțiile, repet, nu sunt doar așa, ca să fie, și respectarea lor este obligatorie”, a avertizat Klaus Iohannis, adăugând că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, al purtării măștii și al respectării distanțării.

”Nu am scăpat de pandemie. Avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul, de la o zi la alta, nu mai este în creștere, cum, din păcate, a fost, de exemplu, în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat și se poate chiar observa o mică scădere, însă să nu o înțelegem greșit. Nu este momentul pentru relaxare! Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm!”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.