Bucureștiul a ieșit miercuri din scenariul roșu, iar restricțiile s-ar putea relaxa începând de sâmbătă, dacă până atunci rata de infectare se menține sub 3 la mia de locuitori.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore, vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat miercuri seara, la Digi 24, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Dacă ședința Comitetului pentru situații de urgență va avea loc vineri, relaxarea măsurilor va intra în vigoare de a doua zi.

Ce măsuri de relaxare vor fi luate, potrivit normelor în vigoare:

- permiterea funcționării cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor

- redeschiderea activităților la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității

- permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc