MAE informează că, în cursul serii de miercuri, au revenit în siguranță în țară 156 de cetățeni români și doi cetățeni străini cu rezidență în România care se aflau pe teritoriul Republicii Italiene.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Roma-București.

De asemenea, cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București - Roma, a fost facilitată și repatrierea pentru 132 cetățeni italieni care se aflau pe teritoriul României.

Ministerul de Externe reînnoiește apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informațiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

În perioada 21 - 24 mai vor fi organizate șapte zboruri din state europene (Spania, Franța și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord) pentru cetățeni români.

Astfel, ca rezultat al cooperării la nivelul Ministerului afacerilor externe, Ministerului transporturilor și Ministerului afacerilor interne va fi facilitată organizarea unor zboruri din Madrid (21 și 24 mai), Barcelona (21 și 24 mai), Malaga (22 mai), Londra (23 mai), Paris (23 mai).