Peste 60% dintre angajații din Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, anunță Federația Sanitas.

”60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. Tot în această valoare procentuală a fost inclusă și categoria celor care au contraindicații medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secțiune este foarte mic (sub 0,01%)”, a precizat luni Sanitas, adăugând că datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât și pentru personalul TESA și administrativ.

39,86% dintre cei angajați în spitalele publice au decis să amâne, cel puțin deocamdată, vaccinarea.

Evaluarea a fost realizată de Federația Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România.

Eșantionul reprezentativ cuprinde atât instituțiile aflate în subordinea Ministerului sănătății și a autorităților publice locale, cât și pe cele care funcționează în rețele de instituții publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere și autorități publice centrale (Transporturi, Justiție, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Județene de Ambulanță și Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga țară.

Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021.