Nu există nicio dovadă care să confirme sau să infirme că virusul COVID-19 se poate transmite prin bancnote sau monede. Organizația Mondială a Sănătății recomandă spălarea pe mâini după ce umblați cu bancnote sau monezi.

”Până în acest moment, nu există nicio dovadă care să confirme sau să infirme că virusul COVID-19 se poate transmite prin bancnote sau monede. De aceea, trebuie să vă spălați bine pe mâini după ce umblați cu bancnote și monede și după ce puneți mâna pe orice suprafațe sau obiecte atinse frecvent”, precizează OMS.

În acest context, trebuie să reamintim că leul românesc este ”cel mai murdar” din lume, potrivit unui studiu publicat anul trecut.

Conform studiului făcut de o echipă de cercetători de la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda, bacteriile supraviețuiesc cel mai mult pe bancnotele românești, în timp ce Croația are cele mai curate bancnote din lume, relatează Profit.ro.

Echipa a primit premiul Ig Nobel pentru acest studiu.

Premiile Ig Nobel, versiunea satirică a celebrelor distincții create de Alfred Nobel, sunt acordate în fiecare an în cadrul unei ceremonii organizate de revista americană de umor științific Analele Cercetărilor Improbabile (AIR). Denumirea reprezintă un joc de cuvinte între  "ignoble” (lipsit de noblețe – eng.), numele lui Nobel și "noble” (nobil).