Șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava, medicul Monica Terteliu, s-a îmbolnăvit a doua oară de COVID-19.

Surse apropiate familiei Terteliu au declarat că de data aceasta medicul are o formă mai severă de boală, față de prima dată, când a avut o formă ușoară spre medie. Acum, virusul i-a afectat și o parte din organele interne, relatează Monitorul de Suceava. 

”Doamna doctor este un caz științific, pentru că este primul medic din România, se pare, care ar avea a doua oară boala. De fapt, este în curs de evaluare care e secvența reală. În orice caz, nu știu dacă putem vorbi de o reinfectare, pentru că, la o primă evaluare, primul episod așa zis de boală al doamnei doctor se poate să fi fost supraevaluat, în sensul că poate să fi avut o colonizare nazală cu un rezultat PCR pozitiv și, pe măsură ce se va înțelege patologia bolii și se vor desluși misterele care înconjoară acest virus, SARS Cov 2, vom putea trage concluzii pertinente”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, directorul medical al SJU Suceava, Valeriu Gavrilovici.

Acesta a mai spus că doctorița e internată într-o secție a spitalului, într-o stare generală bună, cu ameliorarea simptomatologiei.