Autoritățile slovace vor să testeze întreaga populație. Austria și Germania au anunțat marți un număr de infectări în creștere.

  • Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene, a fost testat pozitiv cu COVID-19. El a anunțat pe Twitter că se află în carantină. 
  • În următoarele două weekend-uri, Guvernul de la Bratislava și-a propus să testeze aproape toată populația. Echipa care gestionează pandemia și-a dat acordul, după ce o fază pilot, derulată la sfârșitul săptămânii trecut, a avut succes, a precizat premierul Igor Matovici, potrivit Welt Online.

Vor fi testate persoanele care au împlinit 10 ani. Testarea rapidă antigen se va face în weekend din cauza lipsei de personal.

Matovici speră ca proiectul de testare a circa cinci milioane de locuitori să fie un exemplu pentru toată Europa. El susține că Angela Merkel și-a manifestat interesul față de acest plan. 

  • Germania a raportat marți 11.409 cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore.
  • Comisarul pentru azilurile de bătrâni, Andreas Westerfellhaus, i-a sfătuit pe germani ca anul acesta să sărbătorească Crăciunul ”în schimburi” pentru reduce riscul infectării, relatează Deutsche Welle.
  • În Austria, numărul de îmbolnăviri anunțat marți e de 2.835, față de 2.456 raportate luni. Sebastian Kurz a precizat ieri că un al doilea lockdown reprezintă ultima soluție.