Nelu Tătaru a declarat la B1 TV că managerul Spitalului Județean Focșani e de negăsit: ”Se ascunde într-un hotel, unde a fugit cu calculatorul de la birou”.

UPDATE

”Nu m-am ascuns absolut nicăieri, eu joi, în momentul în care am fost declarat pozitiv prin buletinul medical de la Cantacuzino, imediat am sunat la DSP Vrancea, DSP Vrancea a anunțat Ministerul, m-am prezentat imediat în Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean, în triaj, unde mi s-au luat analizele și mi s-a făcut controlul. În urma acestui control, medicul șef al secției de boli infecțioase a constatat că sunt un caz ușor Covid – 19, spunându-mi că pot să mă tratez la un domiciliu ales și să mă autoizolez”, a declarat la Antena 3 managerul spitalul Focșani, citat de News.ro.

+++

Managerul Spitalul Județean de Urgență (SJU) "Sf. Pantelimon" Focșani, Constantin Mândrilă, confirmat pozitiv la COVID-19 și aflat în izolare, a fost transferat, duminică, la secția de Boli Infecțioase, la cererea prefectului județului Vrancea, potrivit reprezentanților instituției.

"Managerul SJU Focșani a fost luat de la domiciliul ales, acolo unde se afla în izolare ca urmare a confirmării infecției cu COVID-19 și transferat la spital. Transferul s-a făcut la solicitarea prefectului județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, de a se interna în spital, așa cum prevăd protocoalele medicale", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Adrian Crețu.

+++

Ministrul sănătății a precizat declarat că îl va demite pe Constantin Mândrilă, în locul său putând fi stabilită o echipă mixtă – MApN – Ministerul Sănătății.

Managerul e infectat cu COVID-19. El s-a izolat într-un hotel, luând cu el laptopuri și documente din spital.

Oficialul a mai spus că în Focșani există mai multe focare de infecție cu noul coronavirus, iar ancheta epidemiologică de acolo este scăpată de sub control: ”La Focșani, avem mai multe focare mici care tind să conflueze. E vorba de o transmitere comunitară extinsă, un nucleu de la Spitalul  Militar, în care 35 de cadre medicale sunt afectate, am avut la Jandarmerie, la ISU personal afectat  și la Spitalul Județean”.

Totodată, Tătaru va evalua manageriatul DSP și situația infectărilor de la Spitalul Județean Focșani, în cadrul unei vizite pe care o va face luni în județ. 

Cine e Constantin Mândrilă?

A fost condamnat la închisoare cu suspendare în 2005 pentru că a furat conserve de carne din Rezerva de stat destinate victimelor indundațiilor pe când era secretarul Prefecturii Vrancea.

În pofida condamnării pentru furt, el a fost instalat de președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan la conducerea unității medicale.