Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 aplicate până în prezent.

UPDATE

Guvernul a aprobat în ședința de marți prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 13 ianuarie 2021.

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată în forma introdusă pe agenda ședinței de Guvern.

Proiectul poate fi consultat aici: https://sgg.gov.ro/new/proiectele-de-acte-normative-care-ar-putea-fi-incluse-in-sedinta-guvernului-romaniei-din-12-01-2021/

+++

CNSU propune prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, care expiră marți, 12 ianuarie, în contextul în care persistă un număr ridicat de noi infectări cu coronavirus.

Hotărârea CNSU va fi supusă aprobării Guvernului în ședința de marți.

Biroul de presă al Guvernului a transmis că principala temă aflată pe agenda ședinței de marți a Executivului va fi proiectul de  Hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 13 ianuarie 2021 și a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.