Comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, se va afla vineri la București, unde se va întâlni cu ministrul sănătății, Ioana Mihăilă.

Discuțiile se vor axa pe Strategia UE privind vaccinurile și pe derularea campaniei naționale de vaccinare în România, precum și pe calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul uniunii europene a sănătății, potrivit unui comunicat al Reprezentanței CE la București.

Întâlnirea va fi urmată de o vizită la centrul de vaccinare din Petrești, județul Dâmbovița.

”UE și-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populația adultă a UE. Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că își ating obiectivele în teritoriu. Varianta delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE și despre care știm că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30 % din populația adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este și va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor”, a declarat înainte de vizită comisara pentru sănătate.

Ea a mai spus că va discuta cu autoritățile române despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfășurarea campaniei naționale de vaccinare în România.