Amploarea migrației în domeniul medical, în Uniunea Europeană, creează probleme grave pentru multe state membre, amenințând reziliența sistemelor de sănătate.

În căutarea unor condiții mai bune, medicii și asistentele medicale din estul și sudul Europei se mută în vest, lăsând în urmă țări cu deficite majore de personal.

În acest supliment tematic, rețeaua EURACTIV examinează diferitele măsuri pe care UE și statele sale membre le-ar putea lua pentru a face față acestei situații critice.

Articole în cadrul suplimentului

>> Bruxelles-ul avertizează asupra bombei cu ceas constând în criza medicilor și asistentelor
O migrație tot mai disproporționată a anagajaților din domeniul sănătății a dus la o criză a forței de muncă în Uniunea Europeană, unde o serie de membre se confruntă cu lipsă de personal, ceea ce pune în pericol activitatea sistemelor de sănătate. Cu toate că rolul UE este limitat, părțile interesate spun că ar exista soluții la îndemână. Articolul integral

>> Urgent, se caută medici, asistente, infirmiere; și-un plus de voință politică - expert în domeniu

O migrație tot mai disproporționată a anagajaților din domeniul sănătății a dus la o criză a forței de muncă în Uniunea Europeană, unde o serie de membre se confruntă cu lipsă de personal,ceea ce pune în pericol activitatea sistemelor de sănătate. Cu toate că rolul UE este limitat, părțile interesate spun că ar exista soluții la îndemână. Articolul integral