Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat miercuri seara că se va ajunge la o capacitate de 50.000 de teste pe zi.

"Avem 141 de puncte de testare. În ordin (de ministru), mâine dimineață, o să mai apară 18 puncte de testare. Avem o capacitate de 50.000 de teste pe zi la toate aceste laboratoare", a spus Tătaru, la începutul ședinței de Guvern.

"Am discutat în primul rând de creșterea capacității de testare, pe lângă achiziționarea acestor teste antigen, să creștem în continuare capacitatea de testare pe aparate de tip Real Time PCR...Nu trebuie să aglomereze anumite centre, astfel încât să se ajungă la întârzieri, trebuie să fie distribuite uniform astfel încât să se realizeze testările cât mai rapid. În mod normal, ar trebui în 24 de ore de la prelevarea probelor să se efectueze testarea, să se poată comunica diagnosticul cât mai rapid", a afirmat Orban.

Totodată, Orban a declarat că va discuta cu primarul general, Nicușor Dan, după ce acesta depune jurământul, pentru a lua decizii privind creșterea capacității de tratare a bolnavilor de COVID în spitalele din Capitală.

Tătaru a precizat că în Ilfov există rămâneri în urmă în privința vitezei de testare: "Evaluăm în fiecare zi, avem rămâneri în urmă - Ilfovul - și aici am recomandat și DSP Ilfov și DSP București, că sunt aceleași laboratoare de zone, să redirecționeze aceste teste către laboratoarele care pot duce la 24 de ore".