Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că starea copilului de 8 ani, care a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, este stabilă. Copilul nu e intubat sau ventilat mecanic.

"Știam de acest pacient de ieri, are părinții infectați cu COVID-19. El are o patologie tip pediatrică, cu suprainfectare, în contextul în care prezintă și un test pozitiv. În momentul de față, este în stare bună, este neintubat, rămâne să monitorizăm starea sa de sănătate în continuare", a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă mai există alte cazuri de copii care s-ar afla într-o situație asemănătoare, Tătaru a precizat că nu sunt raportate alte cazuri.

În România, primul caz de infectare cu Sars-CoV-2 la un copil a apărut miercuri.

Băiatul de 8 ani din Buzău a fost diagnosticat cu sindromul Kawasaki - o afecțiune asociată copiilor infectați cu noul coronavirus - , după ce părinții săi au fost confirmați cu COVID-19. Medicii din Buzău au crezut că băiatul are meningoencefalită, astfel că l-au trimis la Spitalul Clinic de Copii "Dr.Victor Gomoiu" București, unde a fost testat pozitiv pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv.

În prezent, copilul e internat la Terapie Intensivă. El e în stare stabilă, nefiind intubat sau ventilat mecanic.