Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a respins acuzațiile de nepotism care i se aduc, menționând că acestea sunt atacuri politice sau de altă natură și că indică faptul că el și Guvernul și-au făcut bine treaba în perioada pandemiei.

"Este un moment pe care îl gestionez, în care atacurile politice sau de altă natură au început să apară. Este un semn că am ieșit din pandemie și Guvernul României și eu, ca ministru al Sănătății, ne-am făcut treaba. În această perioadă am sesizat că mi-au apărut și rude, mi-au apărut foarte multe locuri unde aș fi gestionat. Nu, niciuna din acele persoane nu-mi este rudă, iar multe dintre ele, dacă ne referim la Antibiotice (Iași), erau în adunarea generală a acționarilor, puși de predecesorul meu, iar în minister erau înainte de a ajunge eu. Iar alte persoane, dacă ne referim, erau șefi de DSP-uri, de peste 10 ani de zile, prin concurs", a afirmat marți seara, la TVR 1, Nelu Tătaru, întrebat cum răspunde la acuzațiile de nepotism apărute recent de PSD, relatează Agerpres.

Săptămâna trecută, PSD a acuzat faptul că rudele ministrului sănătății ”au fost plantate pe salarii nesimțite, în curtea propriului minister”.

”Caracatița PNL sufocă toată România! După neamurile lui Grindă, un alt mare "familist” pe banii românilor este ministrul Sănătații, Nelu Tătaru. Măștile vândute la suprapreț și fără bon fiscal, prin farmacia soției, au fost doar primul pas. Apoi a urmat... tot neamul! Cu maxim tupeu, rudele lui Tătaru au fost plantate pe salarii nesimțite, în curtea propriului minister! Între timp, lipsesc în continuare medicamente esențiale, spitalele sunt închise pentru bolnavii cronici, dar ministrul Sănătații este liniștit: întreaga famiglie s-a conectat la banii publici. La PNL, pandemia sporește cumetria”, a scris PSD pe Facebook, postând și imagini legate de numiri la Antibiotice Iași care ar avea legătură cu Nelu Tătaru.