”Problema a fost la o evaluare", a explicat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, confuzia privind introducerea și scoaterea Spaniei pe lista țărilor galbene în aceeași zi.

"Problema a fost la o evaluare. Spania având o rată mare, peste noi, de transmitere a fost introdusă în zona galbenă. Ultimele zile au figurat cu zero în condițiile în care Spania nu raportează sâmbătă sau duminică. Atunci au apărut cu zero și normal, făcând calculele, trebuia să nu figureze pe lista țărilor galbene. Rămâne să vedem ce se întâmplă în această săptămână și, dacă se repetă, va intra în zona galbenă. Noi avem evaluarea pe care o facem săptămânal la nivelul INSP-ului și reintroducem în listă sau introducem în listă sau scoatem țările care întrunesc anumite criterii sau nu le mai întrunesc”, a explicat marți seara, la Digi 24, ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat luni dimineață că Spania intră pe lista țărilor incluse în zona galbenă. Asta însemna că toți cei care veneau din Spania intrau în carantină timp de 14 zile. De asemenea, zborurile spre România urmau să fie fi anulate.

În ședința CNSU din aceeași zi măsura a fost retrasă.