Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că o eventuală relaxare a măsurilor impuse ar putea apărea după 15-20 mai sau 1 iunie.

”În acest moment ținem foarte mult la restricții fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv, doar separat pe fiecare localitate în parte și se vor face în același timp și cu niște restricții. Nu vom ieși decât dacă vom avea o mască sau mănuși. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu niște precauții”, a spus Tătaru, potrivit Agerpres.

Ministrul a adăugat că o eventuală relaxare a măsurilor nu se va aplica persoanelor peste 65 de ani decât mai târziu.

”Pentru cei de peste 65 de ani se ia în calcul și o perioadă mai mare de o lună după relaxare, dacă situația o va cere. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili. Uitați-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidități, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii și trebuie să luăm măsurile care trebuie luate”, a subliniat Nelu Tătaru.