Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, speră ca în următoarea perioadă să se stabilizeze numărul de infectări cu COVID-19.

„Sperăm ca în următoarea săptămână să putem asista la o stabilizare a numărului de cazuri și să ne îndreptăm spre un parcurs descendent, dar depinde doar de noi toți să putem ajunge la acest nivel”, a declarat ministrul sănătății, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași.

El a spus că la nivel național au fost raportate 1.350 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 448 de cazuri care se află în terapie intensivă.

„Putem gestiona acest număr de cazuri, dar, repet, ceea ce am spus de fiecare dată, nu se tranșează această problemă în spital. Aici corpul medical spitalizează, tratează, evaluează, externează, avem din păcate și decese. Se tranșează în faza de prespital, acolo unde se produce transmitere și apar cazurile infectate. Recurg la același îndemn de a respecta regulile, de a purta mască în spațiile închise, în mijloace de transport în comun, la locul de muncă, în spațiile deschise aglomerate. La nivel local fiecare Comitet de Situații de Urgență ia decizia unde sunt acele spații deschise, între ce ore se poartă mască”, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru.