Termenul de depunere a amendamentelor la proiectul care prevede obligativitatea prezentării, la locul de muncă, de către personalul unor unități publice și private, a certificatului digital privind COVID-19 e 12 noiembrie, anunță Nelu Tătaru.

"După cum știți, proiectul privind certificatul verde a fost respins în Senat, cu amendamentele care au venit. Noi îl luăm de la forma inițială în acest moment. Deci va trebui să discutăm, conform deciziei Biroului permanent de săptămâna trecută, până pe 12 (noiembrie - n.r.) aceste amendamente. Astăzi și mâine vom avea la nivelul Comisiei de sănătate întâlniri cu vicepreședinții din grupurile parlamentare, în care vom discuta amendamente. Când vom avea un consens, vom face o ședință a Comisiei de sănătate în care vom da un raport preliminar, care va merge în celelalte comisii", a declarat luni Nelu Tătaru, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, relatează Agerpres.

"Sunt deschis la orice discuții de amendamente cu celelalte grupuri parlamentare. În acest moment noi luăm de la zero această inițiativă legislativă, adică de la forma inițială", a adăugat  fostul ministru liberal al sănătății. 

Camera Deputaților e for decizional pe acest proiect de lege, respins pe 27octombrie de Senat.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a luat luni act de solicitarea grupului parlamentar al USR privind urgentarea procesului legislativ în comisii și introducerea pe ordinea de zi a plenului, sub rezerva primirii raportului, a propunerii legislative privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, în perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private.