Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a precizat vineri că urmează o perioadă în care autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

”Urmează o lună cu mai mulți factori care pot duce la o creștere a numărului de cazuri, în consecință a creșterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de  reluarea activității în unitățile de deschide cu capacitate închisă, teatre, cinematografe, tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creștere. Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranșează în spital, se tranșează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauții pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unități modulare, dar să nu forțăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical”, a declarat ministrul sănătății.

Acesta a adăugat că evaluarea capacității de terapie intensivă rămâne ”primordială” pentru autoritățile din domeniul sănătății, relatează News.ro.

În contextul în care urmează deschiderea unui nou an școlar, Nelu Tătaru a anunțat că se va face o evaluare a capacității spitalelor de pediatrie, pentru a se cunoaște capacitatea acestora de a trata copii infectați cu Sars-CoV-2.