IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, amenință autoritățile naționale și județene cu instanța de judecată dacă vor lua măsurii interzicerii pelerinajelor la Mănăstirea Sf. Andrei la sfârșitul acestei luni, scrie Constanța de Azi.

Teodosie consideră că nu există niciun motiv pentru a fi interzise evenimentele religioase de la lăcașul de cult cu ocazia sărbătorii Sf. Apostol Andrei.

El a anunțat că vă la lua legătura cu cei mai buni avocați pentru a obține în instanța dreptul de a organiza aceste pelerinaje fără restricții, informează dobrogealive.ro, preluată de Constanța de Azi: „Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo”.

Arhiepiscopul Tomisului a adăugat că nu se mulțumește cu „restricții care nu au nicio logică și care restrâng drepturile noastre de închinători”: „Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja…. vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care n-au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători”.