Jandarmeria Constanța a anunțat că la slujba de Bobotează din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane. Arhiepiscopul Teodosie susține că așteaptă 10.000 de credincioși.

Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJM) Constanța a precizat marți că la ceremoniile organizate de Bobotează de către Arhiepiscopia Tomisului, în Portul Tomis, pot participa în condiții de respectare a distanțării fizice în jur de 3.000 de persoane. În cazul în care numărul acestora va fi mai mare, va fi restricționat accesul în zonă. 

”Facem un apel la credincioși să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu forțeze accesul și să ia în considerare timpi mai mari de așteptare. Jandarmeria și Poliția fac apel la responsabilitate și recomandă tuturor credincioșilor să manifeste calm și înțelegere pentru a nu se produce aglomerație și să respecte regulile de protecție individuală: păstrarea distanței fizice de 1,5 metri, purtarea corectă a măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor”, se arată într-un comunicat al GJM Constanța. 

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat că la manifestările religioase de pe 6 ianuarie, organizate în Portul Tomis, sunt așteptate aproximativ 10.000 de persoane, pentru care sunt pregătite peste 110.000 sticle cu aghiasmă.