Producătorul de medicamente Terapia Cluj va fabrica, începând din aprilie, FluGuard (Favipiravir) în România, în colaborare cu o altă companie farmaceutică locală.

Compania a anunțat că ​110.000 de tablete de Fluguard (Favipiravir), antiviral folosit pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, ultima tranșă dintr-un total de 770.000 de tablete, vor ajunge luni în România, scrie HotNews.ro.

Terapia Sun Pharma Cluj, compania care a adus în țară medicamentul, va livra începând din  ianuarie 2021, circa un milion de doze de Fluguard lunar pentru a asigura necesarul tratării pacienților români infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Cele 110.000 de doze care vor ajunge în țară luni reprezintă ultimul lot din totalul de 770.000 de tablete de Favipiravir, sub brandul FluGuard pe care Terapia le-a adus în țară începând cu luna octombrie. Aceste doze au fost distribuite spitalelor prin Unifarm SA, pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți infectați, conform protocolului național standard de tratament aprobat de autoritățile din România.

Terapia Cluj va aduce în țară în luna ianuarie și o cantitate de 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol) un medicament antiparazitar cu rezultate atât în prevenirea, cât și în tratarea infecției cu SARS-CoV-2. Această cantitate va acoperi tratamentul pentru aproximativ 1.000 de pacienți și va fi donată unităților medicale care tratează pacienți cu COVID-19. Scopul acestei donații este de a oferi pacienților acces la un alt tratament posibil eficace împotriva infecției cu noul coronavirus, utilizat deja în SUA în două protocoale, I-MASK+ și MATH+.