Președintele american Donald Trump este tratat cu remdesivir și "se odihnește confortabil" după ce a fost dus la spital diagnosticat cu coronavirus, potrivit medicului său, citat sâmbătă de dpa.

"În această seară sunt bucuros să vă raportez că președintele este foarte bine", a declarat Sean P Conley într-un comunicat publicat de Casa Albă.

"El nu are nevoie de oxigen suplimentar, dar în consultare cu specialiștii am ales să inițiem terapia cu remdesivir. El a terminat prima doză și se odihnește confortabil".

Într-o postare pe Twitter, însuși Trump a spus: "Mă simt bine, așa cred! Mulțumesc tuturor. LOVE!!!".

Mai devreme, președintele SUA a spus într-o înregistrare video pusă pe Twitter: "Vreau să mulțumesc tuturor pentru sprijinul incredibil. Merg la spitalul Walter Reed. Cred că mă simt foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile merg cum trebuie". Trump a adăugat că soția lui, Melania, de asemenea testată pozitiv, se simte "foarte bine".

Casa Albă a spus că președintele va fi internat ca măsură de extremă prudență, la recomandarea medicului său și a experților medicali, și va lucra din birourile prezidențiale de la spitalul Walter Reed în următoarele zile.