Ministrul interimar al muncii și protecției sociale, Raluca Turcan, spune că este ”o uriașă nevoie de valorizare a certificatului verde” și că acesta ar trebui să fie ”pașaport de acces la muncă” în instituțiile publice.

”va avea loc o întâlnire la Palatul Cotroceni, convocată de domnul președinte, în care specialiștii vor pune măsurile pe care guvernul le va impune în perioada următoare. Avem o uriașă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că în instituțiile publice certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la muncă. Telemunca poate să fie o opțiune mult mai folosită acolo unde ea este posibilă. Reducerea interacțiunilor și a deplasărilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context”, a declarat marți seara, la Digi 24, Raluca Turcan.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că a convocat o ședință pentru miercuri cu responsabilii guvernamentali, pentru a institui ”măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”. 

Ședința începe la 17:30. La ea vor participa prim-ministrul demis Florin Cîțu, ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, ministrul de interne demis, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Ulterior au fost adăugați pe listă Sorin Câmpeanu de la Educație și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță.