Grupul de Comunicare Strategică informează marți că un medic în vârstă de 70 ani care lucra în colaborare la secția de medicină internă la Spitalul Municipal Brad, județul Hunedoara, infectat cu coronavirus, a decedat.

Acesta este al treilea medic infectat cu COVID-19 care moare, după ce luni s-a confirmat decesul unui alt doctor, în vârstă de 68 de ani, din județul Botoșani.

Cu câteva ore înainte, primarul din Brad, Florin Cazacu, anunța pe pagina sa de Facebook decesul medicului.

"O veste tristă pentru comunitatea noastră brădeană. Din nefericire, doamna doctor (...), medic la Spitalul Municipal Brad, după o lungă suferință la secția ATI de la un spital clujean, a pierdut în seara zilei de 27 aprilie 2020, lupta cu necruțătorul COVID-19. A fost un om deosebit și un profesionist desăvârșit, dar mai ales a fost un om care a iubit mult oamenii! Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace”, se arată în mesajul postat de edil.

+++

Primul medic român, în vârstă de 62 de ani, infectat cu COVID-19, a murit pe 21 aprilie.

Bărbatul a fost medic cu specialitatea medicină internă până în data de 6 aprilie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar în data de 8 aprilie a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", unde a decedat în data de 21 aprilie.