Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că un angajat al Penitenciarului Codlea a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Polițistul de penitenciare asigura paza unui obiectiv exterior, aflat în administrarea locului de deținere, și nu a interacționat cu persoane private de libertate.

Contacții identificați în rândul personalului au fost scoși din serviciu și vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcției de Sănătate Publică Brașov. Spațiile de lucru au fost dezinfectate. Se asigură, de asemenea, continuitatea activităților specifice.

Potrivit ANP, până la acest moment, nu există situații în care, în urma testelor dispuse de Direcțiile de Sănătate Publică, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2.

+++

Până acum, șase angajați de la Penitenciarul București-Jilava, patru angajați ai Penitenciarului Giurgiu și câte un angajat de la Penitenciarul Deva și Penitenciarul Poarta Albă au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.