Ministrul de interne, Marcel Vela, analizează posibilitatea unei relaxări a restricțiilor pentru persoanele peste 65 de ani. Intervalul orar în care acestea pot merge la cumpărături ar putea fi mutat mai de dimineață.

"Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit și căldura și probabil intervalul orar 11:00 -13:00 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat și cu faptul că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiați de condiții mult mai propice pentru a fi protejați în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore", a explicat Marcel Vela într-un videoclip pe Facebook în care a răspuns întrebărilor puse de cetățeni.

Ministrul de interne a mai spus că ia în calcul și o a doua ieșire pentru persoanele de peste 65 de ani într-un interval orar spre seară sau după-amiază. 

 

Dragi prieteni, Așa cum am promis, revin cu răspunsul la întrebările dumneavoastră. Sunt profund impresionat de...

Gepostet von Marcel Vela am Mittwoch, 22. April 2020
Referitor la relaxările anunțate miercuri de președintele Klaus Iohannis, Marcel Vela a explicat că după 15 mai nu se vor putea organiza nunți cu sute de persoane. El a mai spus că abia din august e posibilă o relaxare astfel încât să fie permisă participarea a mai mult de 8 persoane la astfel de evenimente.
 
”Nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus. Nu înseamnă că în 15 mai virusul s-a oprit și ia o pauză. Noi va trebui să fim atenți în continuare, să ne protejăm, să purtăm mască, să avem grijă să ne spălăm pe mâini, să nu stăm mai mult de trei la o discuție, să respectăm distanțarea socială, anumite activități se vor relua în anumitre condiții...Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacționăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecțiile cu acest virus", a precizat ministrul de interne.