Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că indemnizația de creștere a copilului se prelungește automat, dacă expiră pe perioada stării de urgență.

"Părinții care au acasă copii mici merită să fie liniștiți. M-am gândit mai ales la aceia care ar putea să fie stresați pentru că le va înceta plata indemnizației de creștere copil în perioada stării de urgență.În acest sens am făcut toate demersurile ca aceștia să beneficieze de o prelungire automată a plății, până la finalul decreteului prezidențial privind instituirea stării de urgență. Fără stres și fără griji suplimentare.Mă interesează ca fiecare părinte să primească în această perioadă semnalul că este văzut de Guvern", a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a mai spus că indemnizația de creștere a copilului se prelugește automat, prin efectul legii, iar părinții nu trebuie să depună niciun document și nici nu trebuie să facă vreun alt demers.

Indemnizația lunară de creștere a copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului. Aceasta nu poate fi mai mică de 1.250 de lei și nu poate depăși suma de 8.500 de lei.