Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonia de Ziua Națională a României din București se poate realiza fără a avea certificatul verde, doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori, anunță Jandarmeria Română.

Participanții trebuie să păstreze o distanță de un metru între ei și să poarte mască de protecție.

Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonie se poate realiza doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori, începând cu ora 09:00:

1. Zona principală: pe Șos. Pavel D. Kiseleff, segmentul cuprins între Piața Victoriei și Piața Arcul de Triumf (pe ambele sensuri).

Pentru accesul în acest sector, Jandarmeria recomandă utilizarea traseelor dinspre Piața Victoriei (de bază) sau dinspre Piața Charles de Gaulle (cu restricții), pe Bulevardul Mareșal Constantin Prezan, cu acces în Șos. Pavel D. Kiseleff prin Str. Maior Gheorghe Șonțu și str. Uruguay.

2. Zona secundară (cu restricții): dinspre Piața Presei Libere, pe Șos. Pavel D. Kiseleff, cu acces prin Aleea Primo Nebiolo, către coloana organizată pentru defilare.

Certificatul verde nu este necesar pentru publicul spectator care intenționează să asiste la eveniment.

Parada militară va începe la ora 11:00, iar defilarea se va realiza pe Șos. Pavel D. Kiseleff, pe segmentul cuprins între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

De asemenea, va fi și o expoziție de tehnică militară aparținând Ministerului apărării naționale și Ministerului afacerilor interne. Aceasta va fi organizată în zona oficială, unde publicul va avea acces doar după terminarea paradei militare.

În zona oficială pot fi cel mult 400 de persoane, cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu Sars-CoV-2.

”Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180- a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-CoV-2”, precizează Jandarmeria Capitalei.