Stimați părinți, încercați să rămâneți acasă cu copiii. Nu lăsați copiii la bunici decât dacă nu aveți altă soluție. Copiii, chiar dacă nu au simptome, pot fi purtători ai virusului, extrem de periculos și posibil letal pentru persoanele vârstnice.

Mesajul transmis de europarlamentarul Siegfried Mureșan

"Decizia de a închide școlile a fost foarte bună, protejează copiii, familiile lor și împiedică extinderea virusului.", consideră europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Iată ce e de făcut mai departe - potrivit mesajului transmis:

❗️ Țineți copiii în casă. Decizia de a închide școlile a fost luată tocmai pentru a nu expune copiii la contact cu alte persoane. În această perioadă, copiii trebuie să nu meargă în mall-uri și să nu participe la activități cu mulți participanți. Activitățile sportive, culturale, sociale, care în mod normal fac foarte bine copiilor, în aceasta perioadă excepțională le fac rău.
❗️ Stimați părinți, încercați să rămâneți acasă cu copiii. Nu lăsați copiii la bunici decât dacă nu aveți altă soluție și nu-i lăsați să intre în contact cu ei. Copiii, chiar dacă nu au simptome, pot fi purtători ai virusului, care este extrem de periculos și poate fi letal persoanelor vârstnice. În mod normal, contactul copiilor cu bunicii este un lucru firesc și foarte benefic pentru ambele părți, dar în acest caz poate fi un risc major pentru bunici.
❗️ Evitați reuniunile de familie. La astfel de reuniuni, unde familia petrece mult timp împreună în jurul mesei, riscul de a intra în contact sau de a răspândi virusul se multiplică foarte ușor.