Echipa Școlii Germane Fridolin a elaborat un plan de predare virtuală, menit să asigure continuitatea activității de învățare pe întreaga durată a suspendării cursurilor.

Decizia a plecat de la situația actuală privind epidemia de COVID-19, gradul de răspândire a acesteia, măsurile impuse de autorități, precum și incertidinile cu privire la durata pentru care aceste măsuri se vor impune.

"Suntem conștienți că o activitate de învățăre de la distanță nu are același efect pedagogic, nu poate înlocui relaționarea elevilor cu profesorii și nici interacțiunile sociale ale elevilor, însă scopul acestui plan virtual de învățare/predare este acela de a ne asigura că Școala Fridolin continuă să furnizeze metode eficiente de educație elevilor săi." - potrivit echipei manageriale a Școlii.


Pe pacursul acestei săptămâni, întreaga echipă a lucrat, s-a documentat și a pus la punct mai mulți pași cu utilizarea platformei virtuale Zoom, urmând ca de luni, 16 martie, să deruleze cursurile în mediul online cu elevii.

Pentru ca acest proces să se desfășoare în condiții optime și în beneficiul elevilor, Școala Germană Fridolin a transmis sâmbătă, 14 martie, instrucțiuni părinților pentru a fi pregătiți pentru prima zi de școală virtuală, luni, 16 martie.

Școala online începe luni pentru Fridolini

- sursa: pagina Facebook a Deutsche Schule Fridolin