Ministerul Educației ia în considerare mai multe scenarii pentru revenirea elevilor în școli. Până atunci, cursurile online devin obligatorii. Gabriela Firea nu e de acord cu reînceperea cursurilor după 15 mai.
Ministerul Educației și Cercetării a emis ordinul de ministru care include instrucțiuni și măsuri specifice pentru desfășurarea procesului de învățare on-line din învățământul preuniversitar.
Au fost aprobate noile programe pentru examenele naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat), transmite MEC. Din materie au fost excluse conținuturi aferente semestrului al II-lea al anului școlar în curs.
Cele peste 160 de materiale digitale educaționale înscrise în concursul #Digitaliada au fost utilizate în perioada suspendării cursurilor școlare, alături de alte resurse deschise din cadrul platformei www.digitaliada.ro.
Utilizatorii Digitaliada care au cartele sau abonamente Orange au trafic de date gratuit, începând din 2 aprilie, pe fondul activităților didactice la distanță, în perioada crizei coronavirus.
Tabletele vor fi conectate la internet, cu abonament susținut de USAMV pentru 24 de luni. Primul lot de 500 de tablete va fi livrat săptămâna viitoare. Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță și alte măsuri în campania #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ.
Coaliția pentru Educație spune că este bună ințiativa Ministerului Educației și Cercetării de a nu îngheța anul, decizie care ar fi aruncat o întreagă generație în aer.
În ultimele săptămâni, din cauza extinderii epidemiei de COVID-19, cursurile s-au mutat online. Dar nu toți elevii și, uneori, nici pedagogii lor nu dispun de mijloacele necesare pentru trecerea la educația digitală.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.